2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt i 2 timer, drenert og skylt
1,5 ss ferskpresset sitronsaft
6 soltørkede tomater marinert i olje (drenert)
En klype hvitløkspulver
Salt etter smak
En stor klype svart pepper
75 ml vann (eller mer om nødvendig)
3 modne tomater, skivet
Friske basilikumblader til servering
Hell de bløtlagte cashewnøttene sammen med soltørkede tomater, sitronsaft, hvitløkspulver, salt og pepper i en food prosessor. Bland til konsistensen ligner fuktig mel.
Tilsett vann, litt om gangen, og fortsett å mikse (ca. 2 min) til cashewnøttosten er jevn og tykk, omtrent som hummus eller kremost.
Smak på osten og smak til med salt og pepper etter behov.
Fordel over maiskakene og topp med en skive tomat og basilikumblader. Serveres umiddelbart.
Rester av cashewosten kan lagres i opptil tre dager i en lufttett pakke i kjøleskapet.
Ingredienser
8 Friggs Maiskaker Pizza
2,5 dl cashewnøtter, bløtlagt i 2 timer, drenert og skylt
1,5 ss ferskpresset sitronsaft
6 soltørkede tomater marinert i olje (drenert)
En klype hvitløkspulver
Salt etter smak
En stor klype svart pepper
75 ml vann (eller mer om nødvendig)
3 modne tomater, skivet
Friske basilikumblader til servering
Instruksjoner
Hell de bløtlagte cashewnøttene sammen med soltørkede tomater, sitronsaft, hvitløkspulver, salt og pepper i en food prosessor. Bland til konsistensen ligner fuktig mel.
Tilsett vann, litt om gangen, og fortsett å mikse (ca. 2 min) til cashewnøttosten er jevn og tykk, omtrent som hummus eller kremost.
Smak på osten og smak til med salt og pepper etter behov.
Fordel over maiskakene og topp med en skive tomat og basilikumblader. Serveres umiddelbart.
Rester av cashewosten kan lagres i opptil tre dager i en lufttett pakke i kjøleskapet.